3.09.2008

E-ained ja koeratoit? Kas on ikka ohutud?




E-ained ja koeratoit? Kas on ikka ohutud?

Olen oma koeri söötnud vahel ka kuivtoiduga - graanultoit vms. kuidas keegi seda kutsub. Aga nagu teadlik tarbija ikka tõstan koti lauale ja hakkan koostisosa uurima. Üllatus - üllatus. Koeratoit sisaldab üsna korralikku keemiat! Võiks öelda, et E-aineid on üsna ohtralt alates värvidest kuni maitseparandajateni jms. Ja alati ei ole E sümbol märk tervisele ? - küsitava väärtusega ainest!

See on ju FAKT et üks osa tänapäeva haigusi ja Euroopa ja Ameerika allergikuid on keemiatööstuse ja töösturite ohvrid! On naiivne arvata - oletada, et meie lemmikloomi säästetakse, kui inimesi isegi ei säästeta? Kus on aga aastakümnete pikkused uuringud, kuidas mõjuvad värvained, säilitusained jms. koertele?

Kas siin ei ole osa koerte tänapäevaste probleemide võti?

Ei ole kuivtoidu vastane ega süüdista - ründa kedagi, seega munasõda pole vaja ja pasarahaet ka ei taha (olen siin seda kogenud), küll aga ootan asjalikke mõtteid sel teemal, et kas oled ka ise seda vahel mõelnud (juhul kui sa loed ikka selle kotikese ülipeeni kirjeid).

ORIENTEERUMISEKS E-AINETES

Mida tähendavad erinevad E-d HTML

Mida tähendavad erinevad E-d PDF

Vaadake kõrvalmõjusid! Need tulemused on vaid viimaste aastakümnete tulemus. Tegelikkuses oleks vaja umbes põlvkond 1-2 testperioodi, et teha objektiivsed järeldused nende ainete mõjudest. Tuhandeid loomi piinatakse neid aineid testides ja välja töödates. Kogu loodu ägab selle keemiatööstuse verepulmade all. Ka koerad ei jää välja sellest jamast.

Veel huvitavat inimtoidu suhtes!

Lubatud toiduainetetööstuse keemia-ained Eesti Vabariigis

Aga teema ikkagi E-ained. Kas neid on koeratoidus? Tundub, et see jutt mõjub väga pahasti koeratoitude müüjatele aga milleks rääkida ümber nurga. Värvained, säilitusained, siduvained, maitse parandajad, maitse tugevdajad, lõhnaparandajad jms. on seal täie rauaga sees!

Vahel vestled ja räägid sel teemal, siis üldine mass vaatab mis sul viga on. Tundub, et ma ainuke ullike keset suurt merd, kes näpp suus vaatab, et ei tea kas need koeratoidud ei olegi selle lõputu ja jabura keorte ALLERGIA põhjustajateks.

Kui rohelise mõttelaadi prillidega vaadata, siis on asi ikka täiesti "kemikaliseerunud". Mida sisaldavad ainuüksi koera vaktsiinid. Vaksiinide varjukülgedest on viimasel ajal ju palju infot. Kui neil on tõsiseid tüsistusi inimestele PALJU enam siis koertele, kelle jaoks väljatöötatavad vaktsiinid ei ole nii põhjalikud kui inimeste vaktsiinid.

Kahju küll aga eks meie lemmikloomad peavad koos meiega selle keemiakoorma all vaevlema. Aga samas on võimalik väga lihtsatest asjadest alustada ja mõelda ja liikuda rohelisema eluviisi ja elustiili poole.

Kallid koeraomanikud ärge mürgitage oma lemmikloomi E-ainetega. Lugege ja uurige mida see kuivtoit sisaldab ja kas need ained on ka ohutud teie lemmikule. Maailm ei ole ROOSA, tööstused teevad su koerale kenasid toite ja kuivsööte, millede koti ümbris on kena, sisu ei haise ja asjad enam vähem korras väga vähesed koeratoidu brändid mõtlevad sellele, et vältida lauskeemiat koeratoidus.

Parimate soovidega ...

PereMees


Kommentaare ei ole: