3.09.2008

Hoiatussilt KURI KOER! Milline oleks ideaalne hoiatussilt?




Hoiatussilt KURI KOER! Milline oleks ideaalne hoiatussilt?


Sooviks mõne teadjamalt küsida, kas on ette nähtud ka mõnda vormi või reegleid, mida peaks panema valvekoertega valvatava territooriumi värava, sissepääsu juurde sildile?

Ma disainisin ise sildi ja panin sellise teksti:

ERAVALDUS! SISENEMINE VAID OMANIKU LOAL!
ETTEVAATUST KURJAD VALVEKOERAD!


Ja olemasolev silt on:

ERAVALDUS! Ettevaatust – kurjade valvekoertega valvatav territoorium.

Ma ühes teises teemas kirjutasin järgmist:

Kinnistu ja krunt (väravad, sissepääsud) varustada hoiatavate siltidega, mis oleks selged. Lihtsalt kuri koer ei anna piisavalt infot, mõni võib mõelda, et koer on ketis vms.

Soovitan kõigil kinnistute, oma kodu – aeda omavatel kodanikel varustada oma kinnistu ja krunt vajalike hoiatussiltidega – tahvlitega, et hilisemaid pretensioone vältida. Ma plaanin lähiajal panna käidava värava juurde hoiatustahvli koos päikesepatareidega varustatud aialambiga, mis öösel seda teksti ka kuvab, et ei tekiks mingit kobisemist, ei näinud ei lugenud. Koerad ei ole mul murdjad ega spetsiaalselt selleks koolitatud, nad on sõprade ja tuttavate vastu küll umbusklikud aga mitte ohtlikud. Aga öösel kui kedagi ei ole (me ei ela veel talus) on nad peremehed.

Kleepsu ja sildi tegijatel on erinevaid kujundusi ja sildi näidiseid. Samas võiks ju siia koertekotta mõned

Kleepsutegijad vajavad tavaliselt vetrograafikas PDF faile. PhotoShopis tehtud ei kõlba peavad üle tegema. Corel jms. nendega saab teha.

Kui kellegil on oleks teemasse sobivaid CLIPART pilte (sildile lisatud pilt) või kohe valmispõhjasid, siis mõnele võib see suureks kasuks tulla. Ma ei teagi kas kleepsutegijad võtavad eridisainiga, sõnastusega ja sinu enda clipart pildiga ka erihinda.

Kui rääkida lahendusest, siis parim oleks kas painduv PVS plastikule või kabritega jäiga plastiku tahvel, mille servadesse saab teha augud ja traadiga panna võrkaiale või siis kruvidega kiviseinale või pudiule kinnitada.

Teeme seda ise! Ka see on võimalus, et sildi võid sa ise meisterdada, silmas pead aga pidama vihma ja ilmastikukindlaid materjale, värve jms.

Kellel viitsimist nokitseda, siis 100 EEK päikesepatareidega aialambi saab kobineerida nii, et see valgustab hoopis iga ilmaga hoiatussilti, mis on ka pimedas loatv ja nähtav.

Ma usun et iga koeraomanik ja valvekoeri pidav kinnistu omanik peaks tegema kõik endast tuleneva, et hoiatada juhukülalist või eksinut kinnistul varisteva ohu eest. Mõni võib puhta uudishimust vüi kogematta sinna sattuda, oleks kena kui ta teaks mis seal sees on.

Kindlasti ei pea ma siltide väljapanekut mingit liiki eputamiseks nagu mõned arvavad vaid puht inimlikuks ja hoolivaks suhtumiseks, et ennetada info puudumisest tulevenaid õnnetusi!

Analoogne teema koerafoorumis: Väravasilt

Silte saab ka tellida siit

Tervitustega,

PereMees

Lisan siia erinevaid hoiatussilte:










Kommentaare ei ole: