3.09.2008

Vaktsiinid koerale, kas on ikka ohutud su lemmikule?



Vaktsiinid koerale, kas on ikka ohutud su lemmikule?

Koertekoja ühest varasemast vaktsiinide teemast lugesin välja oli ka viide et koerale manustatavtest vaktsiinidega (mida oleks hea teha) on asi kahe otsaga. Ühest küljest nad loovad väitetava immuunsuse aga teisalt manustatakse koera organismi raskemetalle ja muid toksilisi ja sünteetilisi aineid. Ingliskeeles kasutatakse ka väljendit: WARING VACCINE OVERLOADING IMMUNITY SYSTEM! Samuti on ohtralt vastu väitvaid materjale PETS VACCINE MYTHS jms.

Samuti hakkas karjuvalt silma see teema koertekojas. ma pealkirjaga küll päris päri ei ole 1:1000 -st aga mis juhtub nädalaid, kuid ja aastaid hiljem ülikeerulises koera organismis või suudab veterinaaria 100% hallata ja kontrollib (teab igale küsimusele vastust) koera ülipeeneid mehanisme. Ütleme otse, et suuremad ja robustsemad asjadeni veterinaaria küündib aga kui käib juttu immuunsus süsteemist siis tundub et seal alles kombatakse seda maad, mis on hea ja mis halb. Ei imesta kui 1 sajandi pärast õudusega avastatakse mismoodi mürgitati loomi, kuna ei teatud mis järelmjõu keemia ja metallid omavad.

Kuidas meie maal on, mida üks kaitstud ja hoitud tõukoer siis saab, ingliskeelsetest lehtedelt oli küll päris õudne näha seda nimekirja mida mõnedele sisse süstitakse. Meie maal vist on küll tagasihoidlikum see nimistu aga ikkagi jutt käib ikka mitmest vaktsiinist mida koera organism saab.

Samuti lugesin ma et seoses kaasaegse tööstusrevolutsiooniga ja tehnika ajastuga on sagenenud igasugused raskemad koera seespidised haigused ja surmatõved. Kas ka vaktsiinid on mängus?

Ka inimeste maailmas on asi üsna aktuaalne. Ühed rahustavad masse, teised teenivad superkasumeid (vaktsiiniäri on meeletu mastaabiga ravimiäri) ja siis enamus tarbib ja usub aga on üks killuke kes on hakanud kahtlema või veel hullem kelledel on lapsed ära surnud või ise on elu lõpuni invaliidid vaktsiinide tüsistuste tõttu. Eestikeelseid vaktsineerimise vastaseid kodulehti: vaata, vaata2 - murelikuks tegevad andmed ja info.

Foorumis on ka tegutsevaid loomaarste, ootaks mida nad kostavad?
Kas tegemist on siis ikkagi linnalegendiga?

Kahjuks on enamus materjali vaid ingliskeelset:

Everything Vaccines - lehel on väga huvitavaid artikleid

A New Look at the Vaccine Question - By Richard H. Pitcairn, DVM, PhD

Vaccine-Associated Pet Cancers

Health Hazard of Routine Vaccination: placing our animals at risk

PET VACCINE MYTHS by Catherine O'Driscoll (Keegi võiks ajaviiteks selle lehe ära tõlkida, no kohe oleks vahelduseks ka eesti keeles sellsit materjali vaja - natukene mõtlemiseaineks!)

Mida sinu sisetunne ütleb, kas loodus st. koera organism ei peaks ise hakkama saama. Nojah eks see on nö. kääridega küsimus, kui tegemist on su pere ainsama koeraga ja/või hirmkalli tõukoeraga et nagu ei söandagi riskida ilma.

Hiljuti lugesin väga mõtlemapanevat teksti veebist, kus väideti et profulaktika mõttes regulaarne ussimürgi manustamine on kole-kuri-tegu teie koerale, on väga toksiline koera vabatahtlik immutamine mürkidega ning see keerab osadel koertel neerud ja maksa tuksi. Viidet lehele ei mäleta ega salvestanud lemmikutesse.

P.S. Jutt siis käib kompleks vaktsiinidest vms. ma ei räägi nö. riiklikust kohustuslikust marutõve vaktsiinist. Kusjuures aastaid tagasi jäid mul kunagi koerad ka selle regulaarse raundi vahele, ei surnud keegi maha kusjuures huluvaid reinuvadereid ikka aia taha tekib, kes marutaudis ja kes kärntõves.

Loodan et seda teemat mingi loomaarsti tellimisel ära ei kustutata, kui selline "foobia" levima hakkab siis see käiks otse nende rahakoti pihta, saan ka sellest aru.

Julma huumorit ka lõppu...

Parimate soovidega ja teemats väga huvitatud ...

Artutelu koerafoorumis: Vaktsiinid koerale, kas on ikka ohutud su lemmikule?

pere mees perele
peremees koertele

:)

===========================================

Vaccines - Are They Safe for Your Dog?

Chronic symptoms look very much like the acute illnesses but they are often not life-threatening unless allowed to continue for years and years.

For distemper we often see:
# Watery fluid dripping from the nose
# Conjunctivitis, eye discharge, entropion
# Chronic gastritis, hepatitis, pancreatitis, appetite disorders
# Recurrent diarrhea
# Sensitivity to food with resultant diarrhea
# Epilepsy, rear leg paralysis, spondylitis
# Lip fold dermatitis
# Excessive licking of feet, eruptions between the toes, allergies
# Kennel cough, chronic bronchitis
# Chronic skin eruptions, especially lower half of body
# Failure to thrive, abnormally thin

For rabies we often see:
# Restless nature, suspicion of others, aggression to animals and people
# Changes in behavior: aloofness, unaffectionate, desire to roam, OR clingy, separation anxiety, 'velcro dog'
# Restraining can lead to violent behavior and self-injury
# Self-mutilation, tail chewing
# Voice changes, hoarseness, excessive barking
# Chronic poor appetite, very finicky
# Paralysis of throat or tongue, sloppy eaters, drooling
# Dry eye, loss of sight, cataract
# Eating wood, stones, earth, stool
# Destructive behavior, shredding bedding
# Seizures, epilepsy, twitching
# Increased sexual desire, sexual aggression
# Irregular pulse, heart failure
# Reverse sneezing


Kommentaare ei ole: